TURN-KEY MESTSTOFFEN TERMINAL

TURN-KEY MESTSTOFFEN TERMINAL

Inleiding:

In de Antwerpse haven levert Maxpac een volledig turn-key verpakkingsproject op.
Waaronder een stortbunker met meerdere opvoerbanden die het product zowel naar de big-bag vulinstallatie als de FFS verpakkingsmachine transporteren.
De concetti FFS installatie voor 25Kg zakken is geconnecteerd met een laag niveau palletiser en rekhoesinstallatie.

Turn-key oplevering:

De nieuwe terminal is gelegen aan het vijfde havendok en gericht op het verpakken van diverse soorten meststoffen in big-bags en zakgoed.
Gezien de omvang van het project is er gekozen voor één vaste partner Maxpac, die verantwoordelijk is voor het gehele traject van bulktransport tot een gewikkelde pallet.
Het product wordt via een bulldozer gestort in de stortbunker met uittrekband. Via de opvoerbanden kan het product richting de silo’s van respecievelijk de big-bag en FFS installatie getransporteerd worden.

De big-bag installatie van Maxpac is voorzien van een automatisch leegpallet invoer, rollenbanen, veiligheidshekwerk en een bordes voor optimale toegangkelijkheid van de operator.
Op de machine waar zowel 1-lus als 4-lus big-bags afgevuld kunnen worden, is het mogelijk een capaciteit te halen van +- 40 à 50 big-bags per uur (500 en 600 kg).

De Concetti FFS (buisfolie) machine in RVS, verpakt de meststoffen in zakken van 25kg aan een capaciteit van 1000 zakken per uur.
Achter de verpakkingsmachine volgt de Concetti laag-niveau palletiser, die de zakken op een plaat schuift en langs alle kanten aandrukt alvorens de zakken op de pallet geplaatst worden.
Tot slot volgt de Maxpac rekhoesinstallatie die volledig automatisch een rekhoes over de pallet trekt.

Contacteer ons

+32 (0)3 710 51 70
+32 (0)3 710 51 71
service@maxpac.be
sales@maxpac.be

Stel hier uw vraag